Hodgepodge op Mosselparty, 8 juli 2013.


Mosselparty, een traditie in wording waar ze bij restaurant Hardersluis vorig jaar mee zijn begonnen. Leuk voor Hodgepodge, want we waren maandag 8 juli j.l. evenals vorig jaar (zie mijn stukje Mosselparty van 12 juli 2012) weer uitgenodigd voor de levering van muzikale noten tussen 4 en 10 uur. Zes uur spelen van (en luisteren naar) Irish ballads & folk music en hier en daar een Scottish accent is lang, weliswaar met wat pauzes, maar dan nog. Natuurlijk zijn we met alle plezier op de uitnodiging ingegaan!

Het scheelde ons een hoop werk dat we onze eigen versterkingsapparatuur niet hoefden op te bouwen en in te regelen. Daar werd voor gezorgd, als bij professionals! En zo begonnen we onze sessie klokslag 4 uur in de middag op een riant podium onder een grote parasol tegen de felle zon, met ons openingsnummer Sing Irishman Sing Allengs werd het drukker en gezelliger op het terras en tussen de vele stands met diverse drankjes en hapjes. En toen de HK3 rond een uur of zes met gevoel voor ceremonie de Zeeuwse hangmosselen kwam afleveren, door Hodgepodge en veel bezoekers vrolijk toegezongen met het bekende liedje 'Zeg ken jij de mosselman' liepen er zeker wel een paar honderd smulpapen rond. Ondertussen speelden we weer verder met ons eigen repertoire, bekende stukken als o.a. The black velvet band, The fields of Athenry en The Irish Rover. De sfeer was goed, en het liep allemaal gesmeerd. Jammer dat de wind ons een beetje parten ging spelen, waardoor de klanken naar mijn gevoel a.h.w. verwaaiden. Op een gegeven ging bij een forse vlaag onze parasol bijna het zwerk in. Veel last van de zon hadden we toen al niet meer, dus hebben we dat ding gelijk maar gestreken.

Een stel goedgemutste 
enthousiaste supporters.
Al spelende hadden we op ons mooie podiumpje absoluut geen last van dorst, want we werden rijkelijk van drank voorzien. Maar op een gegeven ogenblik zagen we van onze hoogte wel veel heerlijke mosselen onder onze neus voorbij trekken. Maar aan het eind van weer een speelblokje bleken er ook voor Hodgepodge nog meer dan genoeg lekkere mosselen te zijn. En ook niet te versmaden was de oester die we van een aardige dame kregen aangeboden. Verkwikt en verzadigd gingen we er op ons podiumpje op een gegeven moment zo lekker tegenaan, dat een aardig aantal enthousiastelingen de beentjes niet meer stil konden houden.



'Mary Mack'  (Een filmpje van Joke van Doggenaar)

Echter tegen negenen begon het tussen de standjes en op het terras en rond het podium wat rustiger te worden. Een goed moment voor Hodgepodge om weer even een break in te lassen. Aan spelen zijn we na de break echter niet meer toegekomen, de organisatoren vonden het mooi geweest met de Irish ballads & folk music. Van 4 tot 9 met alles bij elkaar misschien een goed uur pauze, betekende wel dat we circa 4 uur hebben staan spelen. Graag tot volgend jaar werd er bij het afscheid gezegd, mooi maar dat duurt weer even. Ondertussen zal Hodgepodge de ontwikkelingen rond de jaarlijkse mosselparty, traditie in wording, met belangstelling blijven volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten