Scottish Sail and -music


Zaterdag 17 mei 2014, even als vorig jaar was 'Hodgepodge' ook nu weer uitgenodigd voor de muzikale opluistering van Scottish Sail. Een uniek evenement dat begint met een spannende zeilrace op het Wolderwijd met traditionele vissersschepen, en uiteindelijk zijn climax vind in een exclusieve Schotse whiskey proeverij op eiland 'De Zegge'. De Schotse sfeer op het eiland werd zaterdagmiddag middels de medewerking van 'Hodgepodge', gecompleteerd met een aantal gevoelige ballads uit whiskeyland, af en toe afgewisseld of gecombineerd met enkele stevige folk nummers van en met een piper formatie van de 'Seaforth Highlanders' uit Voorthuizen.

Vooraf waren we vanuit Harderwijk die middag met z'n zessen in de 'Alibaba', het kits getuigde zeiljacht van onze banjospeler, al motorrend naar 'De Zegge' gevaren. Een gezellig tochtje over het Wolderwijd, onder een hemelsblauw zwerk waar geen wolkje aan te bekennen viel, van amper drie kwartier. Vanwege de diepgang hadden we de 'Alibaba' afgemeerd aan het smalle en tamelijk gammele houten steigertje aan de noord-oost kant van 'De Zegge'. Desalniettemin hadden we met enig gestuntel met al onze muziekinstrumenten over dit steigertje de vaste wal bereikt, en waren we via een smal paadje door het dichte struikgewas uiteindelijk op de bühne uitgekomen!

Daar werden we min of meer opgewacht door de connaisseur, die zich daar reeds achter een rij exclusieve Schotse whiskey's had geïnstalleerd. Wat ons betrof kon het feest beginnen, het wachten was alleen nog op de deelnemers van de zeilrace. Maar dat was maar even, eenmaal plaats genomen ging het van een leien dakje. Nadat iedereen door de organisator was geïntroduceerd kon de proeverij beginnen, en beet de connaisseur de spits af middels tekst en uitleg van zijn whiskey's. Toen vervolgens de geur- en smaakpapillen van alle deelnemers werden verwend, zorgde 'Hodgepodge' als het ware voor het toetje middels sfeervolle Schotse ballads. Een mens heeft per slot van rekening meer zintuigen dan geur en smaak alleen!

Enkele korte intermezzo's in het proeffestijn werden verzorgd door eerder genoemde piper formatie, al of niet in samenwerking met 'Hodgepodge' en/of Celtic dance. Bijvoorbeeld bij het nummer 'The lord of the dance' werden de dansers afwisselend begeleid door 'Hodgepodge' en de piper formatie. Op een ander moment liepen we tijdens een intermezzo Marja de Boer tegen het lijf, de troubadour die we als 'Hodgepodge' vaker tegen komen bij evenementen. Rond zeven uur 's avonds zat de whiskey proeverij erop en konden we inpakken, einde van een bijzonder evenement. Maar voor we thuis waren hebben we op de 'Alibaba' niet alleen genoten van de terugtocht, maar uiteraard ook van de spiritualiën die ons als bewijs van goed gedrag ten deel waren gesteld.

Scottish Sail 17 mei 2014

www.facebook.com/scottishsailNext Scottish Sail 21 & 22 May 2016. Boarding Zeewolde. www.taup.nl

Geplaatst door Bram Boot op maandag 4 januari 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten