een kerstbijeenkomst in de Hanzeborg


Onlangs heeft 'Hodgepodge' in Lelystad tijdens de kerstviering van 'Vrouwen van Nu' zijn beste beentje voorgezet. Dat doen we sowieso altijd, maar gezien we deze keer ons reguliere repertoire hadden uitgebreid met een kerstrepertoire, moesten we gevoelsmatig extra ons best doen. Bovendien zaten er volgens de organisatie tijdens de kerstviering 110 'Vrouwen van Nu' voor onze neus. Afgaande op de doelstellingen van de dames, die in het kort neerkomen op ontplooiing van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling, alsmede participatie in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen, met hart voor de leefomgeving in de stad en op platteland, konden we bij dit nobele streven natuurlijk ook nog een behoorlijk kritisch gehoor verwachten.

Rond halfvijf melden we ons afgelopen woensdag 16/12/'15 op de Hanzeborg in Lelystad. Spullen uitladen en installeren maar weer, een tijdrovende klus die om de één of andere reden keer op keer onze volle aandacht vraagt. Uiteindelijk komen we er altijd wel uit, ook al zijn de meningen over het resultaat nogal eens verdeeld. Ger en Hans, die een paar dagen naar Dublin waren geweest, kwamen zo van het vliegveld respectievelijk net iets vóór en net iets ná de valreep binnen. Het zij zo, overmacht! Na opening van de voorzitter van 'Vrouwen van Nu' kon het feest beginnen. Zoals vaak, was met ons openingslied 'Sing Irishman Sing' de toon snel gezet. Tot aan de pauze rond halfnegen, hebben we aan het applaus te oordelen, met succes uitsluitend nummers uit ons reguliere repertoire gespeeld.

Na de pauze kwam het kerstrepertoire aan de orde, om te beginnen het prachtige 'Lord of the Dance'. Vervolgens bracht Ger vanachter de katheder een kerstverhaal van Godfried Bomans ten gehore, waarna we onze muzikale bijdrage aan de bijeenkomst weer vervolgden met ons kerstrepertoire. We sloten uiteindelijk af met de overbekende, maar immer prachtige meezinger 'Silent Night' (Franz Gruber, 1787-1863). Nadat we onze spullen weer hadden afgebroken en ingeladen, hebben we met een aantal mensen nog even gezellig aan de bar zitten napraten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten