Elburg, een zomeravond Irish Pub Music


'Hodgepodge' was vrijdag 10 juni j.l. voor de tweede keer van de partij op 'Elburg goes Irish'. Een jaarlijks pubfestival van Ierse folkmuziek in een aantal café's in Elburg. 'Hodgepodge' had van de organisatie de 'City Bar' als standplaats toegewezen gekregen. Een klein maar oergezellig cafeetje aan de Jufferenstraat, midden in het historische centrum.
De aftrap van het pubfestival werd vóór in de avond gegeven door 'The Old Dutch Boys', de gastheren zal ik maar zeggen, met een optreden in de fraaie muziektent op de markt, en vanaf halftien ging het los in de diverse pubs. Buiten 'The Old Dutch Boys' en 'Hodgepodge' waren de volgende bands nog van de partij t.w. 'Wheatbread' in de Zilverzoen, 'Erin go Bragh' in grand café De Vischmarkt en 'Those two' in ’t Olde Reghuys.
We hebben lekker gespeeld in een volle 'City Bar' met bij tijd en wijle een óver enthousiast publiek. Wel jammer dat we het vanwege zijn vakantie nog zonder banjoist moesten stellen. Maar achteraf misschien maar goed ook, want het zou daar met z'n zessen wel een heel erg krappe bedoening geworden zijn. Als het met al die fraaie ballads en folkrocknummers in de andere café's net zo enthousiast en gezellig aan toegegaan is als bij ons, en daar gaan we vanuit, kan de organisatie terugblikken op een geslaagd pubfestival. 'Hodgepodge' is volgend jaar bij leven en welzijn in ieder geval weer graag van de partij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten