Verlies van een dierbare muziekvriend.


Zondag 2 juli 2017. Afgelopen week is onze dierbare muziekvriend Hans de Greeff overleden. Hodgepodge's grote kenner van Irish ballads en folk music is helaas niet meer. We wisten al een tijdje van het onvermijdelijke, toch komt de realiteit hard aan. Toen Hans eind maart j.l. ziek werd, bracht een operatie nog even verlichting en hoop. Er waren vermoedelijk geen uitzaaiingen werd gezegd, een ongegronde uitspraak bleek al snel. Voor Hans was het meteen al duidelijk dat hij geen gedoe met chemo wilde. Hij had grote twijfels over de kwaliteit van leven voor hemzelf en zijn naasten in het stukje tijdwinst dat een dergelijke behandeling eventueel oplevert. Nee dan maar liever zo lang mogelijk nog een redelijke kwaliteit van leven in de korte tijd die hem nog restte. En een korte tijd is het geworden, amper drie maanden na de letale prognose is Hans gestorven!

Met Hans verliezen we niet alleen een enthousiast en gepassioneerd muzikant, maar ook een vriend die we kennen van het zeezeilen. ‘Hodgepodge’ is immers ontstaan uit een stel vrienden die elkaar kennen van het zeezeilen en hun gemeenschappelijke passie voor Ierland. En zo hebben we als 'Hodgepodge' niet alleen maar muziek op de wal gemaakt, maar ook tijdens onze gezamenlijke zeiltochtjes met de 'Kind of Magic' van Henk en de 'Zeeraaf' van Hans, zoals je in het blogarchief op onze site onder item Blogspot kan lezen en zien.
(Zie o.a. Hodgepodge naar 'De Compagnie' in Oudeschild d.d. 20/9'13; 'Hodgepodge' under sail d.d. 17/9'14 en 'Hodgepodge' and The Riddle Of The Sands d.d. 25/9'15.)

In het stukje 'Acte de présence in de Veluwse bossen', zie blogarchief d.d. 10/12'16 viert Hans zijn 70e verjaardag in de Irish Pub van 'De Hoeve van Nunspeet'. Daar zongen we met z'n allen onder begeleiding van 'Hodgepodge' nog enthousiast het alom bekende 'Lang zal ze leven'. Het is maar goed dat we als gewone stervelingen niet in de toekomst kunnen kijken. Het leven gaat verder wordt vaak gezegd, en dat is waar, dat neemt echter niet weg dat 'Hodgepodge' Hans erg mist, en niet alleen als muziek- en zeilvriend. Maar onze gedachten gaan natuurlijk in het bijzonder uit naar zijn levenspartner, zijn kinderen en zijn overige familie. Het verwerken van het verlies van een geliefde kan niemand voor een ander doen, maar waar mogelijk kunnen we elkaar zeker steunen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten