op het zomerse muziekfeestje in Ermelo


Afgelopen zaterdag was 'Hodgepodge' voor de zesde keer van de partij op Fête de la Musique in Ermelo. Aan de elfde editie van het Ermelose muziekfeestje, dat zich maar liefst op 33 locaties afspeelde, deden meer dan 1250 deelnemers mee las ik ergens. 'Hodgepodge' beet in de Stationsstraat op locatie nummer 8 van het programma de spits af bij boekhandel Riemer & Walinga. We hadden ons buiten voor de etalage amper opgesteld, toen op het Raadhuisplein aan de overkant van de straat een andere band met de nodige versterking even van leer trok. Moet kunnen natuurlijk, zeker op een muziekfestival, maar we zaten te dicht op elkaars lip, we konden ons zelf niet meer horen. Dan toch maar naar binnen, waar ze eigenlijk ook op hadden gerekend. De piano werd voor ons aan de kant geschoven, en zo hadden we daar tussen de boeken met z'n viertjes een prima plekje. Voor een enthousiaste groep luisteraars hebben we daar drie kwartier met plezier ons best gedaan om de sterren van de hemel te spelen.

Winkelcentrum De Enk, ofwel locatie nummer 19 van het programma, was onze volgende speelplek. Spelen op een pleintje in de zon, die zich inmiddels steeds vaker liet zien, voelt uiteraard anders aan dan in een besloten ruimte, en al helemaal zonder versterking. Het was even knap wennen voor ons, maar gezien het applaus van een respectabel aantal mensen dat in het voorbijgaan naar ons bleef staan luisteren, kwamen we kennelijk toch redelijk verstaanbaar over.

Ons derde en laatste optreden was in Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat, de nummer 7 van het programma. Een bekende plek voor 'Hodgepodge', tijdens alle vijf voorgaande edities waarin wij van de partij waren hebben we daar met genoegen gespeeld. Proeverij de Ontmoeting is dé ontmoetingsplek voor winkelend publiek, toeristen, zakenmensen en mensen met een verstandelijke beperking. Met name dat laatste is vrij uniek, de spontaniteit daar van de medewerkers met een verstandelijke beperking die ook nog eens in staat zijn om iedereen op voortreffelijke wijze van dienst te zijn, is ook zonder muziek in de tent al een beleving van niveau. Maar het niveau stijgt uiteraard met muziek! Het liep vol, stoelen werden bijgesleept, iedereen blij. Het was weer lekker spelen daar, we kwamen dan ook niet weg zonder toegift. Harderwijk, 25 juni 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten