Hodgepodge in de Vischafslag Harderwijk.


Het was afgelopen zaterdagavond een gezellige boel in de Vischafslag van Harderwijk. In deze authentieke locatie waar een eeuw geleden de vis werd verhandeld, werd niet alleen het botter-vaarseizoen 2019 feestelijk afgesloten met muziek en hapjes en drankjes voor alle vrijwilligers, maar werd ook nog eens gevierd dat de Vischafslag Harderwijk een dag eerder bij Erfgoed Gelderland in Nijmegen de publieksprijs had gewonnen bij de prijsuitreiking van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs 2019.

(Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelde Erfgoed Gelderland in 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten m.b.t. de geschiedenis van Gelderland).

Behalve dat 'Hodgepodge' met veel plezier deels de muzikale aankleding van de avond verzorgde, bij tijd en wijle bijgestaan door een enthousiaste violist en accordeonist uit het gezelschap van vrijwilligers, bracht zangeres en songwriter Marieke van Ruitenbeek met verve een door haar speciaal geschreven lied ter ere van de prijswinnaar. En wel op de bekende wijze van 'het tuinpad van mijn vader' van Wim Sonneveld. Al met al zat de stemming er lekker in, maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze avond. Met de enthousiast meezingende aanwezigen werd door 'Hodgepodge' met 'Goodnight Irene' een punt achter een mooie avond in de Vischafslag van Harderwijk gezet. H'wijk, 18/11'19.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten