Musique, chant et danse avec Hodgepodge


Fête de la musique ou musique, chants et danses avec Hodgepodge. Afgelopen zaterdag was het weer zover, de 12e editie van Fête de la Musique Ermelo. En Hodgepodge was op dit feest van de muziek alweer voor de 7e keer van de partij. Maar Hodgepodge uiteraard niet alleen, op 30 verschillende podia in Ermelo waren allerlei bands, dansgroepen, koren, DJ's en cabaretiers te zien en te horen.

In Frankrijk startte in 1982 een initiatief onder de titel 'Fête de la Musique' (Feest van de Muziek). Op de langste dag van het jaar (21 juni) staat het hele land dan in het teken van muziek. In iedere stad, klein of groot, in elk dorp en iedere buurt worden op deze dag muziekactiviteiten georganiseerd. Op ieder plein staat een podium waarop optredens en concerten worden gegeven. Vóór jong en oud, dóór jong en oud, op zowel professioneel als amateurniveau. Dit initiatief is overgenomen door vele Europese en niet-Europese landen, ook Nederland doet mee.
Alike Last, Ermelose en docente Frans, kwam in 2008 op het idee om ook in Ermelo een Fête de la Musique te organiseren. Met de hulp van een kleine groep vrijwilligers stampte Last binnen drie maanden een topfeest uit de grond. Uit verschillende hoeken meldden zich enthousiaste muzikanten, zangers, zangeressen, dansers en danseressen aan. Allemaal wilden zij een optreden verzorgen op één van de verschillende binnen- en buitenpodia. Ermelo bruiste op zaterdag 21 juni 2008 van de muzikaliteit.
Een traditie was geboren. In 2009 vond opnieuw een succesvol Fête de la Musique plaats. Het aantal podia met professionele geluidsinstallaties ging van één in 2008, naar drie in 2009, want ook veel bands meldden zich dat jaar aan. Zo werd ook een jonger publiek getrokken. Een ambitie die in 2019 ook nog steeds als norm geldt voor de organisatie. Vanaf 2008 heeft Ermelo elk jaar het Fête de la Musique gevierd en elk jaar melden zich weer meer deelnemers aan.
Afgelopen zaterdag werd in Ermelo Fête de la Musique alweer voor de twaalfde keer gevierd, waarbij Hodgepodge dus zeven keer van de parij was!


Hodgepodge heeft op deze editie met veel plezier gespeeld in de Stationsstraat op de volgende locaties a) Proeverij De Ontmoeting, b) Rabobank/Kunstmarkt Stek en c) Hop Pannenkoeken Hop. Als gezegd: Fête de la musique ou musique, chants et danses avec Hodgepodge. Harderwijk, zaterdag 22 juni 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten