Party at The Dubliner with Hodgepodge


Het was weer even heel gezellig aan boord van de 'Kind of Magic', het pied-à-terre waar we ons j.l. zondag hadden verzameld voor ons optreden 's avonds in 'The Dubliner'. Henk had zijn zeiljacht voor deze gelegenheid in de Oude Haven praktisch voor de deur van 'The Dubliner' afgemeerd. Maar ja, het is zo acht uur, en er moest vóór het optreden nog wel het één en ander gedaan worden. We moesten onze geluidsinstallatie nog installeren en afregelen, en tussendoor ook nog ergens een hapje zien te bemachtigen, van die dingen. Dus zijn we rond zes uur maar snel aan de slag gegaan in 'The Dubliner'. Toen we de boel een uurtje later hadden geïnstalleerd, hebben we ons als een speer naar het nabij gelegen restaurant 'De Proeftuin' begeven. Een begrip in Enkhuizen, maar de tijd ontbrak ons eigenlijk omdat deze keer zelf ook als zodanig te ervaren, evengoed hebben we er prima gegeten. Verkwikt en verzadigd stonden we even over acht op ons podiumpje in 'The Dubliner' en beten we met de ballad 'Sing Irish Man Sing' de spits van ons repertoire. Erg druk was het nog niet, maar wat niet is kon nog komen, nietwaar?

Het feestje was in ieder geval begonnen, niet alleen voor ons maar ook voor Levie Leenders, onze geluidsman voor deze gelegenheid. En uiteraard ook voor ons vertrouwde supportersclubje, dat goed was vertegenwoordigd, en een tiental gasten aan de bar. Prima, maar het zou toch evengoed wel mooi zijn als de tent nog wat voller zou lopen. Arnold van de Kamp, onze gelegenheids cineast en fotograaf, had een beetje problemen met het licht. Het was inderdaad vrij donker, maar ja Arnold dat is natuurlijk wel een beetje 'des pubs', het is niet anders. Het gaat ons per slot van rekening primair om het vast leggen van de sfeer en de muziek, en niet om mooie plaatjes, nietwaar? En zo hebben we met z'n allen in het kader van St. Patrick's Day enthousiast de toon gezet voor een heel genoeglijke avond in 'The Dubliner'.

Volle bak is het tot lichte frustratie van de kroegbaas niet geworden. Jammer, volgende keer misschien toch maar anders organiseren. Evengoed was het gezellig. Er werd gedanst, en er werd ook meegezongen met enkele ballads. Kortom, er was een plezierige klik met het publiek, en dat speeld altijd lekker. Wat trouwens ook bijdroeg aan de sfeer, waren de verrichtingen van onze geluidsman. Perfect zoals die jongen dat regelde, die zouden we er met optredens vaker bij moeten hebben! Daar moeten we het op de volgende repetitieavond toch eens over hebben. In overleg met de kroegbaas, hebben we rond twaalf uur met het alom bekende 'Good Night Irene' een punt gezet achter onze musicale bijdrage aan de feestavond. Einde van een mooie avond in Irish pub 'The Dubliner' in het zeker voor ons zeilers zo oude en vertrouwde Enkhuizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten