'Hodgepodge' op de 2e Dutch Vogalonga


We speelden amper een kwartiertje toen het begon te regenen. Een buitje dachten we, zo voorbij, bovendien stonden we onder een grote parasol op het terras van restaurant 'De Witte Hoeve', ons kon niks gebeuren. Leuke bijkomstigheid was ook, dat we plotseling aardig wat gehoor kregen van al die schuilende voorbijgangers. Zo begon rond twee uur op zaterdagmiddag 25 juni j.l. ons optreden op de 2e 'Dutch Vogalonga' in Giethoorn.

De 'Dutch Vogalonga' in Giethoorn is geïnspireerd door de Venetiaanse Vogalonga. Met het verschil dat het in Giethoorn niet primair een protest is tegen gemotoriseerde vaartuigen, maar een ode aan de kleine watersport. De 'Dutch Vogalonga' is een vaartocht door de relatief ondiepe wateren van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Punters, roeiboten, kano's, fluisterboten, sloepen en weet ik allemaal niet wat nog meer met weinig diepgang, varen enthousiast rond op de 'Dutch Vogalonga'. Het festijn wordt overdag in het dorp opgeluisterd met o.a. muziek van diverse bands, waaronder 'Hodgepodge' en shantykoren, en 's avonds met een beachparty op het eilandje in de Bovenwiede.

De overvloedige regen heeft de gang van zaken rond ons optreden echter aardig weten te beïnvloeden. De gedachte dat we onder ons parasolletje redelijk droog zouden blijven, bleek al snel een illusie. De regen kwam niet alleen van boven, maar ook van onderen met al dat opspattende water. Slecht voor de instrumenten en nog link ook i.v.m. elektrische aansluitingen. De keuze was stoppen of binnen verder spelen. In overleg met 'De Witte Hoeve' konden we gelukkig voor de laatste optie kiezen, en hebben we onze instrumenten, toen het even wat minder hard ging, als de wiedeweerga naar binnen gesleept.



Ook al waren we enigszins klam en nat geworden, uiteindelijk stonden we daar natuurlijk ook prima, en over belangstelling hadden we ook niet te klagen. Maar ja, wat zal ik zeggen, het was wel iets anders dan het op de wal opluisteren van een langstrekkende 'Giethoornse Canal Parade', en daarop hadden we stiekem wel een beetje gehoopt. Jammer, het was niet anders! Ons humeur heeft er overigens niet onder geleden, en volgens ons van het publiek ook niet. We hebben lekker gespeeld, echter de beachparty hebben we vanwege de omstandigheden maar laten schieten. Die houden we hopelijk tegoed, want bij leven en welzijn is 'Hodgepodge' bij de volgende 'Dutch Vogalonga' weer graag van de partij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten