Hodgepodge in Enkhuizen


Zondag 18 mei 2014 hebben we opgetreden in Irish Pub 'The Dubliner' in Enkhuizen. Dat dit niet vermeld stond in de Enkhuizer Almanak 2014 moet haast wel een redactionele miskleun zijn. Alhoewel 'Hodgepodge' moet zich natuurlijk ook weer niet van alles gaan inbeelden. Waar staan we eigenlijk? Een zekere mate van bescheidenheid past ons ook goed, al zijn de meningen hierover af en toe enigszins verdeeld. Hoe dan ook, het is niet anders!

Inregelen van de geluidsinstallatie kost altijd weer veel tijd.
Maar goed, nou even serieus, we hebben zondagavond door het enthousiasme van alle gasten erg genoten van ons optreden in Irish Pub 'The Dubliner'. Een prachtig café, een betere ambiance voor onze muziek kan ik me nauwelijks voorstellen. We begonnen in een nog praktisch leeg café rond negen uur 's avonds met de song 'The rising of the moon'. (Meestal is ons openingsnummer 'Sing Irishman Sing' maar dat hadden we daarvoor met het inregelen van de geluidsinstallatie al een paar keer gezongen, dat wilden we de enkele luisteraar die er nog zat niet nog eens laten beleven, er zijn grenzen!).

Na zo'n tien minuten spelen begon de zaak langzaam maar zeker vol te lopen. Heerlijk zo'n volle bak, je gaat er beter en enthousiaster door spelen, alles liep voor ons gevoel als een trein. Tot onze verrassing zagen we tussen de café bezoekers ineens ook nog een paar trouwe fans zitten, de sfeer kon niet meer stuk. Zo rond een uur of halféén begon de zaak een beetje leeg te lopen, maar dat had volgens de bar alles met zondagavond te maken. Mogelijk dat we dan ook beter iets eerder hadden kunnen stoppen met de muziek, maar dat is achteraf gepraat. Met een goed gevoel over de geslaagde avond reden we 's nachts over de Houtribdijk via Lelystad terug naar Harderwijk. Einde voor 'Hodgepodge' van een mooi muzikaal weekend, maar met twee optredens ook wel behoorlijk druk weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten