Irish Pubfestival in H'wijk


Hoe later, hoe drukker het vrijdagavond werd in Sir Jack. Lekker sfeertje, toen we er rond kwart voor één mee wilden stoppen, kwamen we dan ook niet onder een toegift uit. En dat ondanks regelmatige verzoeken uit het publiek om wat harder te spelen, omdat de PA-installatie soms door het geroezemoes enigszins werd overstemd. Toch werd er evengoed enthousiast gedanst en zaten of stonden anderen aandachtig te luisteren. Dus ja, waar heb je het dan eigenlijk nog over?


Nou nog over aardig wat! Want het afregelen voor ons optreden van de PA-installatie had ons, en met name Henk, behoorlijk wat hoofdbrekens gekost. Eigenlijk kregen we de mix van eigen apparatuur met de huisinstallatie van Sir Jack niet goed voor elkaar. De combinatie bleek achteraf geen succes, wat we ook probeerden met beide mengtafels, we kregen de zaak niet in balans. Dan weer werd het geluid overstuurd, dan weer was het te zacht. En de beide monitors, belangrijk om ons zelf goed te horen, kregen we al helemaal niet aan de praat. Hoofdoorzaak volgens de jongens van Sir Jack, was de instelling van de computer die deel uitmaakte van hun PA-installatie, en daar was op dit moment weinig aan te veranderen. Er zat voor ons dus met de geïnstalleerde mix van apparaten uiteindelijk weinig anders op, dan het behaalde resultaat maar te accepteren. Een enigszins twijfelachtig genoegen!

Maar als gezegd, de sfeer was en bleef ondanks de ergernisjes door de problemen met de PA-installatie hartstikke goed. Inclusief een pauze van een kwartier, hebben we vanaf 21.00 uur tot bijna één uur na middernacht met veel plezier gespeeld. En dat is natuurlijk voor een zeer groot deel te danken aan het enthousiaste publiek en de klik die we daar mee hadden. Dat muziekcafé Sir Jack erg populair is merkten we ook toen we na afloop onze spullen weer moesten afvoeren. Nico moest ver na middernacht in de Vijhestraat even als verkeersleider optreden om de auto door de grote menigte vóór Sir Jack te loodsen.

Nadat we alles hadden opgeruimd en afgevoerd, hebben we met z'n allen in Sir Jack nog een afzakkertje genomen. Ook weer gezellig, al konden we een gesprek met elkaar door de massieve muur van een mix van snoeiharde pop-, dance- en housemuziek wel op onze buik schrijven. Geen probleem, dat houden we dan maar tegoed!

1 opmerking: