Saturday 'Hodgepodge' coffee concert


Afgelopen zaterdagochtend waren we voor de derde maal te gast voor een optreden in de Catharinakapel te Harderwijk. Aan het programma van de Catharinakapel te zien, beten wij daarbij de spits af voor een serie koffieconcerten in het nieuwe seizoen. Geen probleem natuurlijk, er moet iemand de eerste zijn. We speelden weer on-versterkt in deze prachtige ruimte. Maar omdat we de vorige keer (Zie stukje 'Hodgepodge' in concert van 11 januari 2014 in ons blogarchief) ondanks de goede akoestiek, toch klachten hadden opgevangen van mensen achter uit de zaal, hebben we de kring deze keer wat kleiner gemaakt.



Het speelde wel lekker, maar het speelt door een zekere nagalm en klankkleur altijd wel lekker in de Catharinakapel. Of de kleinere kring akoestisch een echte verbetering is vraag ik me af. Natuurlijk zaten we nou dichterbij bij het publiek, of het publiek dichter bij ons, 't is maar hoe je het bekijkt. Maar er bleven ook minstens zoveel mensen op enige afstand achter in de zaal staan luisteren. Kennelijk was het geluid daar toch zo slecht nog niet. Het kan natuurlijk ook zijn, dat de mensen enige schroom hadden om dicht bij ons te komen zitten, we weten het niet. Als we hier nog eens optreden lijkt het ons in ieder geval beter om een middenpad aan te brengen in de stoelopstelling. Logistiek is dat sowieso beter terwijl het zeker voor sommige bezoekers ook drempelvrees verlagend zal werken. Want het wordt door de organisatoren weliswaar een koffieconcert genoemd, maar het is per slot van rekening een in- en uitloopconcert.

Maar laat ik ophouden met spijkers op laag water te zoeken, want het was feitelijk in alle opzichten een geslaagd koffieconcert waar we met genoegen op terug zien. We komen graag een keer voor herhaling in de Catharinakapel terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten